I nama je Djed Božićnjak poslao poklon za Božić

Mi smo jako jako sretni i zahvalni! Budući da je Božić blizu i vrijeme je darivanja, dobri ljudi iz Hrvatske poštanske banke su Connect IT-u darovali računala. Donacija je ostvarena preko Marije Štefanek, direktorice poslovnice Slavonski Brod. Neizmjerno smo zahvalni na tome jer nam je svaka pomoć i donacija dobro došla. Želimo poslati jedno veliko HVALA HPB-u.

Budući da Connect IT akademija za mlade provodi radionice programiranja i robotike za djecu, zbog nedostatka opreme (računala) jako smo limitirani s obzirom na broj djece te raznovrsnost radionica. Tijekom dvije godine, koliko postoji akademija, kroz naše radionice je prošlo oko 200 djece u dobi od 6-14 godina. Sve radionice su besplatne, a djeca kroz igru i zabavu rješavaju svakakve probleme kao što su sastavljanje robota, razne vrste programiranja, a pored toga se uče timskom radu i suradnji i sve to pod vodstvom volontera.

Naše radionice se odvijaju u samo jednoj učionici s 10-12 računala. Djeca su jako zainteresirana i zadovoljna, a naša želja je imati još jednu učionicu s računalima kako bi mogli paralelno imati dvije radionice, a samim time i uključiti više djece.

I tako nam je došlo iznenađenje u pravo vrijeme! Ne možemo vam ni opisati koliko smo sretni što nam se želje polako ostvaruju. Sada nam samo ostaje složiti stolove (kojih također nemamo dosta, ali snaći ćemo se :D) i na njih računala te pustiti klince da programiraju svoje male igrice.

Svaka novčana donacija ili donacija računalne opreme bi nam jako pomogla. U svakom slučaju, jedno vam možemo obećati, a to je da će Connect IT udruga sa svojim volonterima i dalje nesebično raditi na neformalnom obrazovanju djece, njihovom unapređenju i unapređenju našeg grada.

IMG_01

IMG_02

IMG_03

IMG_04

IMG_05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *